Kynotrust Hondenmassage voor mentale en fysieke balans
 

Wie ben ik?

Mijn naam is Elma Blankenspoor,

Ik woon in de Hoeksche Waard met mijn man en onze Golden Retrievers. Met onze honden heb ik obedience en jachttraining gedaan en momenteel doe ik detectie en speuren. Ik geef al een aantal jaren les bij Hondenschool.nu in Pijnacker en hoe langer ik in het wereldje van de honden en baasjes mee loop, hoe meer ik zie dat veel honden gespannen of zelfs gestrest zijn. Er zijn heel veel honden die altijd “aan” staan en voor zichzelf niet de rust kunnen pakken die ze nodig hebben.  Deze honden wil je leren om te ontspannen. Massage kan hier een grote bijdrage in leveren waardoor de hond meer balans vindt tussen inspanning en ontspanning en hierdoor ook rustiger gedrag kan laten zien, zich beter kan concentreren en beter kan leren. Wist je dat na 5 minuten massage er al gelukshormoon wordt aangemaakt . Hierdoor komt de hond beter in zijn vel te zitten.

Niet alleen het gedrag van de hond heeft baat bij massage, maar ook lichamelijk is een massage heel goed voor de hond. Denk bijvoorbeeld aan een hond met artrose. Door massage hou je de gewrichten soepel omdat er gewrichtsvloeistof aangemaakt wordt. Ook kun je compensatie van spiergebruik behandelen. Hierdoor is het bewegen voor de hond minder pijnlijk en kan hij weer genieten van zijn wandeling.

Voor oudere honden kan een massage veel betekenen. Oudere honden kunnen soms stijve spieren krijgen. Door massage blijven de spieren en gewrichten langer soepel.

Nieuwsgierig geworden naar wat massage voor jou hond kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Naast massage voor je hond kun je bij mij ook terecht voor een privéles gehoorzaamheid. Gedurende een les van een half uurtje leer je hoe je met veel plezier de hond kan leren luisteren en samen genieten van de oefeningen. 


Jaarlijks volg ik regelmatig cursussen, bijscholingen, lezingen en workshops. Niet alleen om mijn kennis up to date te houden maar ook omdat het leuk is om nieuwe dingen te leren.